19 Kasım 2012 Pazartesi

Petek Temizliği Sırrı


Firmamız; Günümüzde petek temizliği makinesini Avrupa’dan getirtmiş olduğu son teknolojilerle donatılmış petek temizleme cihazları ile İstanbul’un tüm ilçelerine profesyonel teknisyenlerimiz ve ustalarımız ile hizmet veren ilk petek temizleme işini başlatan öncü firmalardan biriyiz. Petek temizliği için randevu saatinizde sizi ziyaret ederek ve de hiçbir yeri kirletmeden petek temizliği hizmetini gerçekleştiriyoruz.

Suriye’nin 22 Haziran’da füzeyle düşürdüğü Türk RF4-E keşif ve gözetleme uçağıyla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı kaza kırım raporu hazırladı. Zaman’ın ulaştığı rapora göre, pilotlar Yüzbaşı Gökhan Ertan ile Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy, ateşlenen füzeyi son anda gözle görerek fark etti ve sola doğru kaçmaya çalıştı. Ancak uçağın dışında meydana gelen patlamanın basınç etkisiyle şoka giren pilotlar hâkimiyeti kaybetti. Uçak 7 bin 400 feet (2 bin 255 metre) yükseklikten saatte 482 km süratle denize çakıldı. Şehit pilotların yaşadıkları, rapora şöyle yansıdı: “Radar sisteminde ikaz alındı. Pilotun sol taraftan gelen füzeyi son anda gözle görüp sola kaçınma manevrası yaptığı, uçağın füzenin tanımlı düzleminden geçmesiyle füze tapasının aktive olduğu, parça tesirine maruz kalmadığı belirlendi. Oluşan basınç şokunun çevresel olması nedeniyle pilotların blastın etkisinde kaldığı, istikrarlı uçuşun bozulduğu, kuyruk ve sol tarafta patlayıcı kimyasal madde artığı tespit edildiği anlaşılmıştır.” F-4 savaş uçaklarındaki radar ikaz sistemi (RVR), düşmanın radar güdümlü füzeleri  uçağa kilitlemesi durumunda pilotu ikaz ediyor. Ancak Türk uçaklarında güdümsüz füzeler ile ısı veya optik güdümlü füzeleri algılayabilen füze ikaz sistemi (MWS) yok. Suriye’nin, füzeyi optik sistemle ateşlediği değerlendiriliyor. RVR sistemi füze bataryasını algılıyor ancak ateşlenmesini tespit edemiyor.

Öztürk açıklamasında, "Her gün 5 kere falan konuşuyoruz. Dönüyor ertesi sabah hayal kuruyorsa istifa etsin diyor. Bunların hepsinin nedenini gayet iyi biliyorum. Bu Adnan Öztürk geçimsiz, bu Adnan Öztürk problem yaratan adam falan. Hepsinin arkasındaki politikayı biliyorum. Şimdilik bizde kalsın. Yani Galatasaray'da yanlış bir iş yaparız. Zarar veren bir iş yaparız. İstifa ederiz yanlış yaptık diye..." ifadelerini kullandı.

‘Karadayı’ dizisinde Kibrit Yasin’i canlandıran Rıza Kocaoğlu, önceki gece Cihangir Jash’ta objektiflere takıldı. ‘Yalan Dünya’nın Nurhayat’ı Gupse Özay ve aynı dizide Orçun’un sevgilisi Eylem’i oynayan Gonca Vuslateri’yle  aynı masada buluşan oyuncu, gazetecilerin görüntü alması üzerine sinirlendi.
Operatörlerin kendi isimlerine sahip telefon satmaları yeni bir olgu değil. Günümüzde dünyanın birçok yerinde birçok GSM operatörü kendi markası altında cep telefonu satışı yapıyor. Bugüne kadar sadece başka markaların telefonlarını satan Avea, kendi markası ile akıllı telefon satışına başlıyor. 22 Kasım Perşembe günü bir basın toplantısı ile yeni model (ya da modelleri) tanıtacak olan Avea, kendi telefon markasına sahip operatörlerden biri oluyor.

Kalorifer peteklerinin kanalları suyun akışını hızlandırmakta olup ayrıca tıkanıklıkların oluşmasını da engellemektedir. Periyodik olarak belirli aralıklarda petek temizliğinin yapılması gerekmektedir. Periyodik olarak petek temizliği yapılmayan ev ve işyerlerinde ısı eşit bir şekilde dağıtılamaz ve kombinizdeki sıcaklığını yükselttiğiniz halde üşüdüğünüzü farkedersiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder